The Virgin Daughters

2008 / Cutting Edge

Allolevas dokumentaalis tutvustatakse ühte Ameerika purity liikumist, kus üks tüdruk kuuest tõetab jääda neitsiks ning hoida oma esimest suudlust abiellumiseni. Sellest kohati vastuolulisest liikumisest annab ülevaate Jane Treays. Peamiseks põhjuseks dokumentaali tegemisel oli saada selgeks, kas otsuse langetavad tüdrukud ise või nende vanemad. Filmitegijad järgneb isadele ja nende tütardele, kes valmistuvad võtma osa Colorado Springsis toimuvast puhtuseballist (purity ball)

Välisvaatlejale tundub liikumine üllatav. Peamiselt seetõttu, kui noored tüdrukud seda tõotust annavad. Üks saates tutvustatud tüdruk Hannah on kõigest 11 aastane. Küll aga on ta juba viis aastat nendest ballidest osa võtnud. Teiseks keskseks kohaks on isade roll: nad eskordivad tütreid ballile, tantsivad nendega ning saavad lugupidamisavaldusi oma tütardelt. Lisaks on isad need, kes otsustavad, millise noormehega tütar võib lähemalt suhtlema hakata. Isa peab olema tütrele kõik.

Kuigi mõnes mõttes on see teema isa ja tütre lähedusest minu jaoks äärmiselt armas (mulle meeldib alati vaadata, kuidas isad lastega jalutavad või lapsevakrit lükkavad) ning liiga varajane seksuaalelu on tõsine teema, kuid antud süsteem on tõsine ülepingutus. Lapsel peab olema õigus teha omi otsuseid ja saada kogeda nende negatiivseid mõjusid. Vastasel juhul saab tal tulevikus raske olema, kui peab suunduma maailma omapäi, ilma kaitsva isata. Positiivsed ja negatiivsed kogemused teevad meist need.

0 comments:

Postita kommentaar