Iraan (ei ole probleem)

"Iran (is not the problem)"
2008 / IMDB, Koduleht

"Miks on tuumapommiga Iisrael parem kui Iraan?"

Iraan: ei ole probleem on vastus USA meedia suutmatusele esitada avalikkusele mõjuvaid ja täpseid vastuseid, mis puudutavad USA ja Iraani vastasseisu. Sarnane olukord, nagu oli Iraagiga.

Meedias räägitakse meile milline Iraan on: ähvardab tuumarelvaga, toetab terrorismi, ei ole nõus pidama läbirääkimisi ning soovib Iisraeli hävitada. Selle dokumentaali käigus esitatakse need samad väited USA praeguse ja ajaloolise imeprialismi näitel ning näitab selle suurriigi silmakirjalikkust. Saade võtab seisu Iraani poolele ning vaatleb riigi rasket poliitilist olukorda, kus väga suur oht on langeda USA ja/või Iisraeli rünnaku alla. Uuritakse riigi püüdlusi demokraatias ning pakutakse probleemidele alternatiivseid lahendusi.

Oma seisukohti avaldavad aktivistid ning iraanlased-ameeriklased kutsuvad üles dialoogile, et lahendada probleem teisiti kui sõjaga.


---
Vabandan väga, et selline pikk paus sisse on tulnud. Seoses kooliga kolisin ära Tallinna ja oli väga kiire periood. Olen aga end kenasti sisse seadnud ja nüüd tulevad dokumentaalid taas regulaarsemalt. :)

0 comments:

Postita kommentaar